新手必读:
各市成考:
快速导航关闭

关注湖南成考网公众号

免费获取成考最新资讯和资料

+关注
报考指南
招生院校
辅导资料
湖南地级市成人高考
湖南成人高考网 > 历年真题 > 专升本 > 详情
湖南成人高考网 > 历年真题 > 专升本 > 2021年湖南成考专升本《英语》巩固练习题(9)

2021年湖南成考专升本《英语》巩固练习题(9)

湖南成考网 湖南成考 2021-02-25 14:40 交流群+

【摘要】湖南成考专升本英语试题所涉及的词汇、短语主要限于考试大纲中所规定的基础单词和相应的常用词组,为帮助考生要突破词汇关,湖南成人高考网小编整理了2021年湖南成考专升本《英...

湖南成考专升本英语试题所涉及的词汇、短语主要限于考试大纲中所规定的基础单词和相应的常用词组,为帮助考生要突破词汇关,湖南成人高考网小编整理了2021年湖南成考专升本《英语》巩固练习题,一起看看。

2021年湖南成考专升本《英语》巩固练习题

 
题型:完型填空
 
1、When I was a boy,children always objected(1)wearing school uniform but teachers were(2)on it because they said all of us looked(3)Otherwise,they said,children would compete with(4)and the poorer children would be unhappy because people would see how poor they were.In recent years,however,many schools have(5)the idea of making children wear uniform but funnily enough,now that children can wear(6)they like,they have adopted a uniform of their own.When some journalists visited a London school,they found that all the boys and girls were dressed in jeans(牛仔裤)。One girl said she would rather die than wear a coat instead of a jersey(运动套衫)because(7)wants to look different(8)the other children in the class.Parents may not be as happy about this as children,but they(9)to be,because this new kind of uniform is one that the children like,not something they have been forced to wear,and it is also(10)cheaper than school uniform used to be.
 
1.A.against B.to C.for D.on
 
2.A.warm B.eager C.keen D.interested
 
3.A.same B.like C.as D.alike
 
4.A.each other B.another C.themselves D.others
 
5.A.waited for B.taken off C.put out D.given up
 
6.A.that B.which C.what D.as
 
7.A.anyone B.no one C.none D.someone
 
8.A.than B.that C.from D.to
 
9.A.ought B.should C.would D.had
 
10.A.a lot B.very C.more D.a lot of
 
答案提示:1.B 2.C 3.D 4.A 5.D 6.C 7.B 8.C 9.A 10.A
 
题型:阅读理解
 
1、Passage One
 
As you are students of English,it's very possible that you'll be interested In England.That's where the language was first spoken.But England is often called by other names.This often confuses people and I wonder if you know what these names mean.So,now I would like to tell you about this matter of names.I believe that you have heard people use the names-England,Britain or Great Britain.Let's see what each of these names means.
 
If you look at a map of Europe,you'll see a group of islands-one larger island off the northwest coast,one smaller and many tiny ones.These make up what is called the British Isles(不列颠群岛)。The largest island of the British Isles is Britain.It is also called Great Britain.The smaller island is Ireland(爱尔兰)。
 
Britain is divided into three parts:Scotland,Wales and England.But sometimes the word"England"is used instead of"Britain".Why so?
 
In ancient times,what is Britain now used to be three different countries.People in these different countries spoke different languages.Over many years the three countries became one.England is the largest and richest of the three and it has the most people.So the English people take it for granted that their own name stands for the whole island.
 
There's another thing that confuses people:sometimes you may hear people say"the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland".That is the official name of the country.Northern Ireland is only one sixth of the island of Ireland.The rest of the island is an independent state,called the Republic of Ireland.So we have the names of"England","Britain","Great Britain",and"the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland".Now do you know what each of them means?
 
61.English was first spoken in()。
 
A.Britain B.England C.Great Britain D.Ireland
 
62.Britain is divided into().
 
A.England,Britain,and Wales B.England,Scotland,and Wales C.Wales,Scotland,and Great Britain D.Great Britain,Wales,and Scotland
 
63.According to the passage,which of the following statements is true?
 
A.Wales is the richest of the three.B.Scotland is the largest of the three.C.Sometimes England is used instead of Britain.D.Britain is the only name of the largest island of British Isles.
 
64.The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is()。
 
A.part of Britain B.part of British Isles C.the official name of the whole country England D.the largest country of all mentioned in the passage
 
65.Which of the following is an independent country?
 
A.Wales.B.Scotland.C.Northern Ireland.D.The Republic of Ireland.
 
答案提示:61.B 62.B 63.C 64.C 65.D
 
2、Passage Two
 
Every year just after Christmas the January Sales start.All the shops reduce their prices and for two weeks,they are full of people looking for bargains.My husband and I do not normally go to the sales as we don't like crowds and in any case are short of money as we have to buy lots of Christmas presents.Last year,however,I took my husband with me to the sales at the large shop in the center of London.We both needed some new clothes and were hoping to find a television set.When we got to Oxford Street,it was so crowded that we decided to split up and meet again at the underground station.So I left my husband and started looking around the shops.Unfortunately all the clothes were in very large sizes and so were not suitable for me.But I did buy a television at a very cheap price,so I felt quite pleased with myself.When I arrived at the station,my husband was not there.So I sat down in a nearby caféto have a cup of tea.I quickly finished my tea when I saw my husband and went out to meet him.He looked very happy.Then I saw he was carrying a large and heavy cardboard box."Oh,dear!"I thought.Yes,we had no new clothes but two televisions.We shall not be going to the sales again.
 
66.In January()。
 
A.lots of people go shopping for discount
 
B.people have a lot of money to spend after Christmas
 
C.all the shops close for a two-week Christmas holiday
 
D.people don't have enough money to go looking for bargains
 
67.In this passage,the word"bargain"could best be replaced by"something()".
 
A.given to people B.offered at a reduced price
 
C.offered,sold or bought which is expensive D.sold for the purpose of reaching an agreement
 
68.The husband and wife in the story()。
 
A.wished to buy a TV B.went to the sales the year before
 
C.often went to the sales to buy clothes D.were usually not short of money after Christmas
 
69.The phrase"split up"in the second paragraph means"()".
 
A.break apart B.cause to break
 
C.become pieces D.go in different directions
 
70.After their day's shopping,they()。
 
A.were happy with their bargains B.had got everything they wanted
 
C.got more than they had hoped for D.had to go back to the sales the next day
 
答案提示:66.A 67.B 68.A 69.D 70.C
题型:完型填空
 
1、When I was a boy,children always objected(1)wearing school uniform but teachers were(2)on it because they said all of us looked(3)Otherwise,they said,children would compete with(4)and the poorer children would be unhappy because people would see how poor they were.In recent years,however,many schools have(5)the idea of making children wear uniform but funnily enough,now that children can wear(6)they like,they have adopted a uniform of their own.When some journalists visited a London school,they found that all the boys and girls were dressed in jeans(牛仔裤)。One girl said she would rather die than wear a coat instead of a jersey(运动套衫)because(7)wants to look different(8)the other children in the class.Parents may not be as happy about this as children,but they(9)to be,because this new kind of uniform is one that the children like,not something they have been forced to wear,and it is also(10)cheaper than school uniform used to be.
 
1.A.against B.to C.for D.on
 
2.A.warm B.eager C.keen D.interested
 
3.A.same B.like C.as D.alike
 
4.A.each other B.another C.themselves D.others
 
5.A.waited for B.taken off C.put out D.given up
 
6.A.that B.which C.what D.as
 
7.A.anyone B.no one C.none D.someone
 
8.A.than B.that C.from D.to
 
9.A.ought B.should C.would D.had
 
10.A.a lot B.very C.more D.a lot of
 
答案提示:1.B 2.C 3.D 4.A 5.D 6.C 7.B 8.C 9.A 10.A
 
题型:阅读理解
 
1、Passage One
 
As you are students of English,it's very possible that you'll be interested In England.That's where the language was first spoken.But England is often called by other names.This often confuses people and I wonder if you know what these names mean.So,now I would like to tell you about this matter of names.I believe that you have heard people use the names-England,Britain or Great Britain.Let's see what each of these names means.
 
If you look at a map of Europe,you'll see a group of islands-one larger island off the northwest coast,one smaller and many tiny ones.These make up what is called the British Isles(不列颠群岛)。The largest island of the British Isles is Britain.It is also called Great Britain.The smaller island is Ireland(爱尔兰)。
 
Britain is divided into three parts:Scotland,Wales and England.But sometimes the word"England"is used instead of"Britain".Why so?
 
In ancient times,what is Britain now used to be three different countries.People in these different countries spoke different languages.Over many years the three countries became one.England is the largest and richest of the three and it has the most people.So the English people take it for granted that their own name stands for the whole island.
 
There's another thing that confuses people:sometimes you may hear people say"the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland".That is the official name of the country.Northern Ireland is only one sixth of the island of Ireland.The rest of the island is an independent state,called the Republic of Ireland.So we have the names of"England","Britain","Great Britain",and"the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland".Now do you know what each of them means?
 
61.English was first spoken in()。
 
A.Britain B.England C.Great Britain D.Ireland
 
62.Britain is divided into().
 
A.England,Britain,and Wales B.England,Scotland,and Wales C.Wales,Scotland,and Great Britain D.Great Britain,Wales,and Scotland
 
63.According to the passage,which of the following statements is true?
 
A.Wales is the richest of the three.B.Scotland is the largest of the three.C.Sometimes England is used instead of Britain.D.Britain is the only name of the largest island of British Isles.
 
64.The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is()。
 
A.part of Britain B.part of British Isles C.the official name of the whole country England D.the largest country of all mentioned in the passage
 
65.Which of the following is an independent country?
 
A.Wales.B.Scotland.C.Northern Ireland.D.The Republic of Ireland.
 
答案提示:61.B 62.B 63.C 64.C 65.D
 
2、Passage Two
 
Every year just after Christmas the January Sales start.All the shops reduce their prices and for two weeks,they are full of people looking for bargains.My husband and I do not normally go to the sales as we don't like crowds and in any case are short of money as we have to buy lots of Christmas presents.Last year,however,I took my husband with me to the sales at the large shop in the center of London.We both needed some new clothes and were hoping to find a television set.When we got to Oxford Street,it was so crowded that we decided to split up and meet again at the underground station.So I left my husband and started looking around the shops.Unfortunately all the clothes were in very large sizes and so were not suitable for me.But I did buy a television at a very cheap price,so I felt quite pleased with myself.When I arrived at the station,my husband was not there.So I sat down in a nearby caféto have a cup of tea.I quickly finished my tea when I saw my husband and went out to meet him.He looked very happy.Then I saw he was carrying a large and heavy cardboard box."Oh,dear!"I thought.Yes,we had no new clothes but two televisions.We shall not be going to the sales again.
 
66.In January()。
 
A.lots of people go shopping for discount
 
B.people have a lot of money to spend after Christmas
 
C.all the shops close for a two-week Christmas holiday
 
D.people don't have enough money to go looking for bargains
 
67.In this passage,the word"bargain"could best be replaced by"something()".
 
A.given to people B.offered at a reduced price
 
C.offered,sold or bought which is expensive D.sold for the purpose of reaching an agreement
 
68.The husband and wife in the story()。
 
A.wished to buy a TV B.went to the sales the year before
 
C.often went to the sales to buy clothes D.were usually not short of money after Christmas
 
69.The phrase"split up"in the second paragraph means"()".
 
A.break apart B.cause to break
 
C.become pieces D.go in different directions
 
70.After their day's shopping,they()。
 
A.were happy with their bargains B.had got everything they wanted
 
C.got more than they had hoped for D.had to go back to the sales the next day
 
答案提示:66.A 67.B 68.A 69.D 70.C
展开全文
名师一对一,免费为您解答所有疑惑

【结尾】以上是关于“2021年湖南成考专升本《英语》巩固练习题(9)”的全部内容,想获取更多关于湖南成考网的相关资讯,如湖南成考网资讯、报考条件、成绩查询、报考指南、成考答疑等,敬请关注湖南成考网(www.911tuan.com)。

湖南成考网微信公众号

标签:
转载请注明:文章转载自   湖南成考网 www.911tuan.com
本文地址:http://www.911tuan.com/zsbzt/4309.html

提示:系统将安排老师联系您,请保持手机畅通!

湖南成考网交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答
湖南成考网公众号

扫一扫加入微信公众号

关注湖南成考网微信公众号,回复“福利”即可申请学费优惠
关于我们 在线报名 网站地图 联系我们

Copyright 2009-2021 湖南成考网 www.911tuan.com All rights reserved

声明:本站为湖南成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准

在线客服

考生在线咨询

湖南成考网微信公众号 湖南成考网微信公众号
返回顶部∧

在线咨询

考试科目

招生问答

考试提醒

考 生 群

毕业评估