欢迎访问

湖南成考网

!本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以湖南省教育考试院jyt.hunan.gov.cn/为准。
微信公众号
当前位置:湖南成人高考网 > 历年真题 > 高起专 > 2020年湖南成考高起点英语基础试题及答案(12)

2020年湖南成考高起点英语基础试题及答案(12)

发布时间:2020-12-02 整编:湖南成人高考网 阅读量:

标签:

【提升学历,到湖南成人高考网】

2020年湖南成考高起点英语基础试题及答案(12)分割线
小编湖南成考网建议各位成考生写作时,尤其是在考试时,如果使用短语,有两个好处:其一、用短语会使文章增加亮点,如果老师们看到你的文章太简单,看不到一个自己不认识的短语,必然会看你低一等。相反,如果发现亮点-精彩的短语,那么你的文章定会得高分了。其二、关键时刻思维短路,只有凑字数,怎么办?用短语是一个办法!比如:I cannot bear it.可以用短语表达:I cannot put up with it.I want it.可以用短语表达:I am looking forward to it.这样字数明显增加,表达也更准确。

2020年湖南成考高起点英语基础试题及答案
 

(A)
 
Fire can help people in many ways.Fire can heat water,(1)____ your house,give light and cook food.But fire can burn things too.Nobody knows(2)____ people began to use fire.One story from Australia tells about a man a very long time ago.He(3)____ the sun by a rope and brought fire down.
 
Today people know how to(4)____ a fire with matches.Children sometimes like to play with them.But matches can be very(5)____.
 
Fire kills people every year.So you must be careful(6)____ matches.You should also learn to(7)____ fires.Fires need oxygen.Without oxygen they die.There is(8)____ in the air.Cover a fire with water,sand,or(9)____,with your coat or a blanket.This keeps the air from a fire and kills it.
 
Be careful with fire,and it will help you.Be careless with fire,and it might(10)____ you.
 
1.A.brighten B.warm C.beautify D.lighten
 
2.A.where B.when C.what D.how
 
3.A.watched B.got up to C.went up to D.discovered
 
4.A.set B.make C.cause D.catch
 
5.A.dangerous B.bright C.unusual D.common
 
6.A.about B.to C.On D.afterwww.Examda.CoM
 
7.A.lay out B.put out C.put away D.do away with
 
8.A.fire B.moisture C.oxygen D.substance
 
9.A.in general B.in particular C.in a hurry D.in an emergency
 
10.A.injure B.hurt C.destroy D.spoil
 
(B)
 
Here is another program in the series,"Famous Personalities(个性)。"This afternoon I am going to talk(11)____ the famous film director,Daniel Z.Sloman.Dan Sloman doesn't need any introduction from me.He has directed"Goodbye to Boston","Pacific Story"and many other famous films."Tell me,Dan,have you ever directed a film in England?"
 
"Why,yes,Peter.I directed'Green Years'here."
 
"Oh course.How long(12)____ was that,Dan?"
 
"That was five years ago.That film was about life in an English village."
 
"What can you remember about this(13)____,Dan?"
 
"Lots of things,Peter.When we were filming in the open,it usually(14)____ to rain!"
 
"You rebuilt half the village,I believe,Dan."
 
"That's right,Peter.We built a(15)____ over the river.We put a few buildings.(16)____ our men were working,half the(17)____ watched us."
 
"Were the villagers against the film?"
 
"Oh,no.Many villagers(18)____ a lot of money.Thousands of tourists came to the village.The place(19)____ famous."
 
"Have you ever been back to the village since then?"
 
"I can't say I have,Peter.But I remember it well."
 
"What else do you remember about the film,'Green Years',Dan?"
 
"Well,I remember the actors,of course.In one scene we(20)____ a thousand'extras'."
 
"And you used the villagers."
 
"That's right,Peter.There were 2000 men,women and children in the village and we used a thousand of them.Every man has his price.We paid each villager fifty pence to take part in the film."
 
"What about the villagers that weren't in the film?"
 
"They came to watch."
 
"What happened then?"
 
"It was very funny,Peter.We couldn't keep them out of it.We paid half the villagers fifty pence each to act in the film.And we paid the other half of the villagers five pounds each not to join in the film!But it was a great scene.I'll never forget it."
 
"Thank you,Dan."
 
11.A.to B.about C.for D.into
 
12.A.before B.ago C.after D.since
 
13.A.life B.village C.year D.film
 
14.A.begins B.began C.had started D.beginning
 
15.A.road B.way C.village D.bridge
 
16.A.As soon as B.After C.Before D.While
 
17.A.town B.city C.village D.country
 
18.A.made B.took C.carried D.brought
 
19.A.is B.gets C.became D.get
 
20.A.asked B.dismissed C.needed D.told
 
Key:1.B 2.D 3.C 4.B 5.A 6.A 7.B 8.C 9.D 10.B 11.A 12.B 13.D 14.B 15.D 16.D 17.C 18.A 19.C 20.C

成考倒计时

立刻定制专属提升方案

OR 点我咨询 点我关注 点我加群

湖南成考网申明:

(一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以教育考试院及院校官方公布的正式信息为准。

(二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。

上一篇:2020年湖南成考高起点英语基础试题及答案(11)

下一篇:2020年湖南成考高起点英语基础试题及答案(13)

Copyright 2009-2021 湖南成考网 www.911tuan.com All rights reserved
声明:本站为湖南成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准

考生在线咨询

湖南成考网微信公众号 湖南成考网微信公众号
返回顶部∧

在线咨询

成考题库

成考问答

考生交流

微信订阅

在线报名